top of page
fotó.jpg

Bemutatkozás

Gál Gabriella vagyok, lakberendező. 

Hosszú éveken át közgazdászként dolgoztam, a lakberendezői pályára a véletlen sodort. 

Úgy alakult, hogy vettem egy lakást, amely teljes felújításra szorult. Mindenféle szakmai előélet, tapasztalat nélkül vágtam bele a munkába.

Számtalan nehézségen túljutva (helyiségek kialakítása, terek funkcióknak megfelelő átalakítása, viták a mesterekkel a terveim kivitelezhetőségét illetően, kutatás anyagok, burkolatok után, számomra addig ismeretlen, építkezéssel kapcsolatos fogalmakkal való megismerkedés, és még sorolhatnám...) elkészült a mű.

Aztán barátokkal beszélgetve kiderült, hogy ami sokaknak nehezen kivitelezhető teher, az számomra kihívás, szórakozás, örömteli feladat volt. Ekkor merült fel bennem, hogy pályát módosítok. 

A Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolában szereztem meg a lakberendező, dekoratőr végzettséget.

 

A számok világa azonban nem tűnt el nyomtalanul az életemből: a közgazdászi pályámhoz szükséges alaposságra, precizitásra, a részletekre való odafigyelésre a lakberendezésben is elengedhetetlen szükség van. Gondoljunk csak arra, hogy például egy bontási-, építési tervnél vagy egy bútorterv elkészítésénél milyen magas szintű pontosságra van szükség!

Amikor már megszületett az elhatározás, hogy lakberendező leszek, visszagondolva eszembe jutott, hogy mindig is vonzottak a kreativitást igénylő tevékenységek, érdekeltek az anyagok, textilek, színek, formák. Burda szabásminták alapján varrt babaruhák, gyerekruhák, ezeken kívül farsangi jelmezek, dekorációs elemek, falvédők, díszpárnák hosszú sorát hozhatnám példaként. Így talán már nem is olyan meglepő a váltás.

 

Ezek, vagyis a precizitás, minden részletre odafigyelés és a design együttesen adja meg számomra az alkotás örömét és - mivel minden lakás, ház, iroda, üzlethelyiség, illetve minden megrendelő más és más, így -  a változatosság örömét is.

 

Tervezőként az a célom, hogy a közös munka során az ön személyisége, igényei legmesszemenőbb figyelembevételével segítsek az elképzeléseit valóra váltani, megvalósítható tervvé formálni, lakásából otthont alakítani.

 

Keressen bátran, hogy az álmait tervvé, a tervet pedig valósággá válthassuk!

Swinging Chair
bottom of page